Nieuwe ST1 Opleiding

Nieuwe ST1 Opleiding

Dag trainers en bestuurders.

Een nieuwe omgeving waarbij je met beperkte inzet een ST1 trainers diploma kunt halen.

De KNSB gaat samen met 4 verenigingen, waaronder Stokvisdennen te Dalfsen een pilot uitzetten waarin men in 2 avonden een ST1 trainerscursus af kan ronden. 

Binnen de KNSB zijn de trainersopleidingen aan veranderingen onderhevig. ST1 was eerst alleen bedoeld om als begeleider/assistent te kunnen helpen bij schaatstrainingen. Er komt nu een nieuwe opleiding ST1 om daarna als trainer op niveau 1 zelfstandig trainingen te kunnen gaan verzorgen.

In de opleiding schaatstrainer niveau 1 leer je de basisprincipes van didactiek, pedagogiek, schaatstechniek en veiligheid. Dit geeft jouw als trainer handvatten om de schaatser / inlineskaters een leerzame en leuke training te kunnen geven.

De opleiding bestaat uit 2 workshops, een e-learning en je oefent in de praktijk.

Toelatingseis: Leeftijd 12 jaar.

Aanleiding is dat de trainerskorpsen verouderen en we graag jeugdige schaatsers de mogelijkheid willen bieden om met een beperkte inzet als schaats of inline trainer in te kunnen zetten.

We zien in de nieuwe ST1 opleiding een hele mooie kans en wij hopen jullie ook. Wij hopen dan ook op een flinke opgave en dat jullie ook binnen jullie vereniging actief gaan werven en dat we er zo in slagen om de benodigde 15 mensen in te kunnen schrijven voor deze cursus.

Verdere info over de cursus:

Ingo Bos gaat de opleiding Schaatstrainer niveau 1 verzorgen.

Donderdag 26 september 19:00 – 22:00 uur. (Dalfsen locatie volgt)

Donderdag 31 oktober 19:00 – 22:00 uur. (Apeldoorn locatie volgt)

De kosten bedragen € 50,- per deelnemer. 

Heb je interesse, schrijf je dan in voor 20 september via de Web-shop van de KNSB of door een mail te sturen naar voorzittertrainingsgroep@stokvisdennen.nl met hierin de volgende informatie:

Voorletter

Voornaam

Tussenvoeging

Discipline (In-line / Langebaan)

Geslacht

Straat

Huisnummer

Postcode

Woonplaats

E-mailadres

Telefoonnummer

Geb. Plaats

Vereniging

 

Met sportieve groet,

Stokvisdennen

Evert Jan Hof

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.