Vacature Assistent-trainer BS Twente

Vacature Assistent-trainer BS Twente

De Baancommissie Twente is een onderdeel van de KNSB, in haar hoedanigheid draagt zij zorg voor alle KNSB gerelateerde activiteiten op IJsbaan Twente. Te denken valt dan aan langebaan-, kunst-, shorttrack- en marathonschaatsen.

Onder de Baancommissie Twente valt ook de baanselectie langebaan voor junioren welke afgelopen seizoen helaas heeft opgehouden te bestaan.

Vanuit de Baancommissie Twente en de trainers van de verschillende verenigingen vinden we het van groot belang dat er weer een baanselectie wordt opgericht voor het schaatsseizoen 2022-2023 met focus op een selectie voor junioren C en B, en een selectie voor junioren A en neo-1.

Voor de Baanselectie Twente zijn wij op zoek naar een:

Assistent-trainer-coach

Je belangrijkste taken zullen zijn:

 • Het trainen en coachen van Twentse schaatstalenten in de leeftijdscategorie junioren C2 t/m B2 of junioren A t/m neo-1, in zowel de zomer als winterperiode.
 • Je werkt mee aan een goede communicatie met de hoofdtrainer van de baanselectie en staat wanneer nodig ouders van rijders/rijdsters te woord.
 • Je neemt een actieve rol aan waarbij je in goed overleg bent met de hoofdtrainer om zo samen met hem/haar de baanselectie Twente naar een zo hoog mogelijk niveau te brengen.

Je neemt mee:

 • Ervaring in het trainen van schaatsers in zowel de zomer- als winterperiode met de hierbij verschillende trainingsvormen en/of leergierig om nieuwe trainingsvormen aan te leren.
 • Je vindt het leuk om met de jongere of oudere junioren aan de slag te gaan.
 • Je ziet het als een mooie uitdaging om deze nieuwe baanselectie onder leiding van, maar in samenwerking met, de hoofdtrainer te starten.
 • Je bent in het bezit van een recente Verklaring Omtrent Gedrag.
 • Je bent in het bezit van minimaal een ST-3 diploma of hebt de ambitie deze te behalen.

We bieden:

 • Een uitdagende functie waarbij het met een goede eigen inbreng de potentie heeft een erg mooi traject te worden.
 • Wanneer gewenst een leerzame bijdrage en ondersteuning door ervaren selectietrainers van de baanvereniging of extern om jezelf en de baanselectie verder te ontwikkelen.
 • Een redelijke vergoeding.

Solliciteren:

Denk je na het lezen van deze vacature dat de functie van assistent-trainer-coach voor de baanselectie Twente wat voor jou is?

Reageer dan voor 24 april 2022 naar secretariaat@bctwente.nl o.v.v. assistent-trainer-coach, en geef aan voor welke selectie je geïnteresseerd bent (junioren C2-B, of junioren A-neo1).

Baancommissie Twente

 

 

Blijf altijd op de hoogte

Als je hieronder je gegevens invult, sturen wij automatisch een email als er een nieuw bericht op de website wordt geplaatst.

Afmelden

Vul hier je e-mail adres in en druk op "Afmelden" om je uit te schrijven voor de mailinglijst.